Тежък ден: 6  годишно дете и жена починаха при 2 катастрофи


6 годишно дете почина в болница в Стара Загора, след като рано тази сутрин бе блъснато от товарен автомобил "Форд Транит", собственост на старозагорска фирма.

Водачът на товарната кола е 45 годишен мъж, също от Стара Загора. Преди да почине, детето е откарано в тежко състояние в болница в града, но по-късно от множеството травми умира. При извършени процесуално-следствени действия е установено, че на същата дата водачът на товарната кола Н. Х. е управлявал товарния автомобил по ул. "Гьоновец" в гр. Стара Загора, на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен, и е блъснал детето. Установена е самоличността на детето, което е на 6 г. от гр. Стара Загора.
Водачът е тестван с техническо средство - "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0.00 промила. В сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

При друг инцидент, станал малко преди 11 часа днес, сметосъбирачна машина в град Гълъбово блъска 67 годишна жена от същия град. Вследствие на удара, тя умира на място. Водачът на сметосъбирачната машина е на 47 години, от Гълъбово.