От 1 до 3 юли двама подпийнали шофьори и един, употребил канабис, хванаха служителите на РУ „Полиция” – Казанлък. На 3 юли, около 07,30 ч., по ул.”Цанко Минков” в Казанлък, се е движил л.а.”Мицубиши Паджеро”, управляван от 38-годишния Б.Б. от гр.Казанлък. До дом № 8, поради движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол, водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в ограда. Б.Б. напуснал произшествието и е установен на ул. ”Индустриална”, където е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което отчело 1,56 промила. Издаден му талон за медицинско изследване. Б.Б. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.
На 2 юли в полицейското управление в Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 44-годишния Н.К. от с. Бузовград, затова че около 00,29 ч. на същата дата, по бул.”23-ти Пехотен Шипченски полк” е управлявал л.а.”ВАЗ 2101” след употреба на алкохол – 2,69 промила, установено с техническо средство. На водача е връчен талон за медицинско изследване, но същият отказва да даде кръвна проба за анализ. Н.К. е задържан за срок до 24 часа.
На 1 юли, около 17,35 ч., на ул.”Александър Сергеевич Пушкин” в Казанлък, казанлъшки полицаи спират за проверка л.а.”Ауди А3”, управляван от 20-годишния С.Ю. Служителите на веда установили, че С.Ю. е неправоспособен, а при тестване с техническо средство за употреба на наркотични вещества същото е отчело наличие на канабис. На С.Ю. е връчен талон за медицинско изследване и му е взета кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.