Палитра от нарушения в Казанлъшко

На 25 октомври в РУ „Полиция” - Казанлък е образувано бързо производство срещу Д.К., на 51 г., от гр. Стара Загора, затова че на 24 октомври в с. Елхово, община Николаево, е управлявал л.а. „Фиат“ под въздействие на алкохол - 1,53 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. Водачът задържан е за срок до 24 часа в РУ- Казанлък.

На 24 октомври в полицейското управление в Казанлък е получено съобщение от 27-годишен мъж от с. Розово, че за времето от 01:00 ч до 07:00 ч. на 24 октомври неизвестен извършител, чрез разрушаване на метална решетка на врата, е проникнал в стопанисван от него търговски обект и е извършил кражба на парична сума от 200 лева. Образувано е досъдебно производство.

Пак на 24 октомври, при поискано от полицейски служител на РУ-Казанлък свидетелство за управление на МПС, 30-годишният А. С. от с.Тулово, община Мъглиж, е представил такова - гръцки образец.Впоследствие документът се оказва неистински. Образувано е бързо производство.

Вчера служители на Участък – Павел баня при РУ - Казанлък са извършили проверка на къща в с. Търничени, обитавана от 46-годишната Р.М. от гр. Казанлък. При извършената проверка са установени около 6 кубични метра дърва за огрев от габър, без необходимите документи за придобиването им. Образувано е бързо производство, а Р.М. е задържана за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

За Х.И., на 25г. от с. Елхово, община Николаево, е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което същият е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.Образувано е досъдебно производство.