Осъдиха две жени, обрали 62-годишна казанлъчанка

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора са осъдени 42-годишната Е.Ю. и 41-годишната Д.Ю. Те са признати за виновни за това, че на 11.01.2022 г. в гр. Казанлък, в съучастие помежду си, са отнели чужди движими вещи. Те са взели черна раница с различни вещи в нея и пари - 1050 лв. от 62-годишна жена, като са употребили за това сила - дърпане на раница, скъсване дръжката на раницата и запушване на устата на пострадалата.

Част от вещите са били намерени и върнати на пострадалата, а парите са възстановени. И двете обвиняеми са задържани на 20.01.2022 г. и спрямо тях е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“ по искане на наблюдаващия прокурор. Спрямо Е.Ю., която е осъждана преди и настоящото престъпление е извършено в изпитателен срок, е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим.

Спрямо Д.Ю. е наложено условно наказание от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Наказанията са определени по споразумение, одобрено от Районен съд - Казанлък. Определението на съда е окончателно.