Бързи производства срещу притежатели на дрога в Казанлък

Полицейски служители от старозагорското Второ Районно управление са направили проверка на 9 ноември по информация за обособена инсталация за производство на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, в жилище, намиращо се в Стара Загора на ул.”Кольо Ганчев”. Жилището е собственост и е обитавано от 28-годишната Р. Д. от Стара Загора и Г. Г. на 33 г., от Бургас - криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

При извършени в жилището процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, са намерени и иззети нарктотични вещества, прекурсори и химически вещества за производство на синтетични наркотици - метамфетамин във вид на кристали, около 50 гр., метамфетамин база - около 100 гр., таблетки с надпис „Cirus“, около 72 гр., марихуана, около 79 гр., червен фосфор на прах, около 900 гр., фосфорна киселина, около 6 литра ацетон и др. Намерени са и са иззети също ралични колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки,чашки и 3 стъкленици с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Р. Д. е задържана за срок до 24 часа, а на Г. Г. с Постановление на ОП - Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.

На 7 ноември в РУ - Казанлък е започнато бързо производство срещу Г.С., на 21 г., от с. Тулово, общ.Мъглиж, затова че на 07 ноември в гр.Казанлък, в района на КПП „Изток“, е държал наркотични вещества - цигара, съдържаща марихуана, 0,20 гр., полиетиленов плик съдържащ 15 топчета марихуана, 6,69 гр. и полиетиленов плик, съдържащ амфетамин, 2,93 гр. Лицето е задържано зас рок до 24 часа.

Същия ден е започнато бързо производство срещу 18-годишната Н.Т., от гр.Казанлък, затова че на 7 ноември в гр.Казанлък, в района на КПП „Изток“, е държала наркотично вещество - марихуана с тегло, 0,56 гр. Лицето е задържано за срок до 24 часа.