25-годишен с 11 присъди краде от църква, друг прибира 200 бали сено


По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илия С., на 25 години за кражба на пари от църква.


До момента е установено, че на 31 октомври 2016 г. в гр. Стара Загора обвиняемият Илия С., с цел да набави за себе си финансови средства, влязъл в храм „Света Богородица“ и отнел парична сума от 80 лева от чекмедже в църквата, където се съхранявали пари от продажба на свещи.
За периода от 2007 г. до 2015 г. Илия С. е осъждан 11 пъти за извършени престъпления от общ характер, предимно кражби, като на 20 октомври 2016 г. е бил условно предсрочно освободен от затвора в Стара Загора.


В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява съпричастността на обвиняемия Илия С. към извършването на подобни кражби на територията на град Стара Загора. До момента срещу обвиняемия са налице две висящи досъдебни производства.
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Илия С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.


Един краде от църква, друг в късна доба си набавя сено. Информация в бюлетина на ОДМВР-Стара Загора сочи, че на 12 декември в РУ „Полиция” - Казанлък, е получено съобщение от 58-годишен мъж от Гурково, че за времето от 18.00 ч. до 22.30 ч. на 12 декември неизвестен извършител, след като е срязал мрежата на ограда на стопанска постройка, намираща се в гр. Гурково, е извършил кражба на 200 бали сено. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК.