Хилда Казасян и Теодосий Спасов гостуват със спектакъла „Да послушаме кино“ Хилда Казасян и музикантите от Плевенската филхармония ще гостуват в Казанлък със спектакъла „Да послушаме кино“. Той започва на 20 октомври от 19 часа в Дома на културата „Арсенал“. Специално участие ще вземат Теодосий Спасов и Васил Петров.
В концерта ще бъде представена филмова музика от най-популярните български филмови заглавия като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и други, любими за няколко поколения. Съдържанието не е предназначено само за любители на джаза, тъй като в програмата са подбрани най-познатите мелодии от български игрални филми за всички времена.
Диригент е Борислав Йоцов, а заедно с филхармонията, на сцената зрителите ще видят и едни от най-утвърдените джаз музиканти в страната - Христо Йоцов на барабани, Живко Петров на пиано, Димитър Карамфилов на контрабас и Михаил Йосифов на тромпет.
Мултимедията, която има основна роля в спектакъла, е подготвена от Васил Къркеланов, а аранжиментите са направени специално за повода от Живко Петров и Христо Йоцов.