Българската интелигенция през Голямата война Документалната изложба „Образи и щрихи от Голямата война“ ще бъде открита в Казанлък на 7-и ноември (сряда) 2018 г. от 17.30 часа в Музея на розата.

Експозицията, включваща 15 постера на експонати от Научния архив на БАН, е посветена на дейността на българските учени и на Българската академия на науките през годините на Първата Световна война, като специално внимание е обърнато на мястото на българската интелигенция в годините на Голямата война. Съставител и автор е д-р Цветан Радулов.

Представените в изложбата архивни материали отразяват активността на българските учени по време на едно от най-тежките изпитания за българския народ - войната.

В изложбата са включени официални документи на Академията, писма, фотографи, ръкописи и трудове, служебни и лични документи, малка част от солидния масив от документи за Първата световна война, който се съхранява в научния архив на БАН.

Изложбата идва в града на розите, благодарение съвместните усилия на БАН, Регионален академичен център – Казанлък, и ИМ „Искра”. Тя ще бъде открита от д-р Валери Кацунов, директор на Научен архив на БАН. Входът е свободен. Историческата експозиция ще остане в Казанлък до 30 ноември 2018 година.