Членове на Младежкия общински съвет в Казанлък и основателят на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров наградиха участниците в конкурса „ Добро дело“, който се проведе в града на розите, и подариха на две нуждаещи се деца компютри в акцията „Дари компютър“.

Инициативата за събиране на истории, в които се разказва за сторени добри дела, бе обявена от младежите в началото на месец ноември. Заедно със създателя на платформата „Добрите примери“ членовете на Младежкия общински съвет искаха да фокусират вниманието на обществото към хората, които правят добрини, без да се афишират шумно. Но пък историите им трябва да се популяризират, за да се знае, че светът около нас е хубав.

Така на 5 декември в Световния ден на доброволеца бяха връчени 20 сертификата за признателност на добри хора, за които бяха разказани истории. Наградени бяха треньорите по плуване Теодора Петкова и Светлана Кръстева от Казанлък, учениците от 3 „б“ клас на ОУ „Никола Вапцаров“ - Казанлък и техните учители Лилия Рачева и Мария Колева, Детска градина № 9 „Слънчице“ - Казанлък - децата от втора „б“ възрастова група, учениците от 1 и 2 клас при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Кънчево, община Казанлък, и учителката Сабина Цокева, Калинка Минчева от Казанлък, както и Сибел Мехмед от Велинград, Антон Тодоров от Лом, Илинка Маринова от село Крумово, Калин Баев, ДГ „Валентина Телешкова“ село Ярджиковци, ДГ „Чуден свят“ - Перник, ДГ „Райна Княгиня“ - село Мещица, Неправителствената организация „Отворена врата“, Денислав Иванов от Враца, Десислава Димитрова от Разград. Младежки общински съвет – Казанлък. Всички те получиха сертификати от създателя на платформата „Добрите примери“ Теодор Ставров. Отделно от това бяха дарени два компютъра в акцията „Дари компютър“ - на Хриси от Казанлък и на Деси от Разград.