Испанска идея в казанлъшката библиотека


Интересна и атрактивна идея от слънчева Испания стартира в казанлъшката библиотека „Искра“. Всички четящи казанлъчани, за които културният институт се е преврънал в част от живота, могат да запечатат мигове от него в самта библиотека. Или с любима книга, или с любезен библиотекар, който търпеливо го изслушва и само след минути му подава търсеното четиво. Независимо дали е в заемната за възрастни, за деца, в изкуство и култура, в читалнята и във всички останали отдели.


За улеснение на интернет обществото, библиотеката е направила и специална фейсбук страница, наречана „Селфи в Общинска библиотека „Искра“. Там могат да се качват снимките или да се изпращат на електронната поща на библиотеката. Не трябва селфитата да са повече от 3, а срокът за участие е до 17 март.


За най-креативните селфита ще има награди, които ще се връчат по време на кампанията „Четяща България“ през месец април.


Иновативната идея е провокирана от обмяната на опит на казанлъшките библиотекари в Испания по линия на проект, осъществен съвместно със 7 общински библиотеки в България.