Рекорден брой кандидат-кметове се състезават за Казанлък

Близо 65 хиляди са избирателите в община Казанлък, по предварителните избирателни списъци, които имат право на вот на местните избори тази неделя, съобщи Ваня Иванова, секретар на общинска администрация.
На 27 октомври ще бъдат проведени 10-ите местни избори в общината от началото на демократичните промени. По предварителни избирателни списъци гласоподавателите в община
В Казанлък, по предварителни данни избирателите са 44 360, а в населените места - 20 330.
От 19-те населени места в община Казанлък, в три от тях -Горно Изворово, Средногорово и Голямо Дряново, ще бъдат назначени кметски наместници. В град Казанлък хората ще гласуват за общински съветници и за кмет на общината.

87 са избирателните секции на територията на общината, като 86 са стационарни, а 1 е подвижна. Към момента за подвижната избирателна секция са записани 44 души. 771 са членовете на секционните избирателни комисии.
301 кандидати се състезават за гласовете на избирателите на Местни избори ‘2019 в община Казанлък.
8 са кандидатите за кметове, 259 са кандидатите за общински съветници и 42 са кандидатите за кметове на кметства. Кандидатите за кметове на община Казанлък са и кандидати за общински съветници в съответните листи. Общо 16 са листите на партиите и коалициите за общински съветници, като пълни с 37 имена са само три листи.
В новата история на Казанлък броят на кандидат-кметовете за община Казанлък е рекорден.
Повечето партии и коалиции имат кандидати за общински съветници и за кметове на кметства, 5 партии и 3 коалиции участват и за кмет на общината.

209 са имащите право на глас в община Казанлък, които ще го упражнят за първи път на Местни избори ‘2019. Четирима са столетниците, които ще гласуват на 27 октомври. Единствен ветеранът от Втората световна война Христо Чукурлиев е с изпълнен век към датата на изборите. Той е роден на 22 септември 1919 година. Останалите трима дълголетници празнуват рождени дни в края на годината.
Пред всяка от 86-те избирателни секции в деня на изборите ще бъдат обявени телефонни номера за подаване на сигнали от гражданите към Общинска избирателна комисия, Районна прокуратура и Полиция.

Изборният ден на 27 октомври 2019 година започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа.

Телефонът на Общинската избирателна комисия в Казанлък за връзка с гражданите е 042/98280.

Автор: Юлия Младенова