Китайската Нова година започва на 16 февруари 2018, петък. Според китайския календар това означава, че от днес започва Годината на кучето. Всяка година освен животно, си има и елемент от природата, който за тази година е Земя. Земята пък от своя страна е свързана с жълтия цвят. Ето защо, Китайската 2018 година е Годината на Жълтото земно куче.

Определящата дума за знака куче е действие

Годината на кучето 2018 е чудесно време за промяна в начина на живот – спиране на пушенето или смяна на местожителството. Някои ще преживеят кратки периоди, в които ще се чувстват самотно и меланхолично. Това, естествено, ще засегне най-чувствителните зодии.

Това, което е започнато през 2017 година като проекти и начинания – Годината на Огнения петел, ще донесе щастие и удовлетворение през 2018 за всички, които могат да оценят труда и усилията, хвърлени за реализирането им.

Хората, за които елементът Земя е преобладаващ в китайския хороскоп, ще почувстват относителна стабилизация през идната година, което ще им позволи да организират личния и професионалния си живот по-уверено и експедитивно.

Кучето е познато със своята лоялност и щедрост

Парите и успехът ще отидат при този, който избере да бъде честен в своите дела. От своя страна пък компаниите, които осигуряват благосъстоянието и здравето на своите потребители, и тези, занимаващи се в областта на рециклирането и възобновяемите енергийни източници, ще бъдат възнаградени с повишаване на приходите.

Капризите и разхищенията, характерни за Годината на петела, ще бъдат бързо забравени, защото годината на кучето не е време за разточителство и излишни разходи. През 2018 г. успехът в любовта, както и в работата, ще зависи изцяло от качеството на комуникацията между хората. И ще ни научи, че да бъдем по-малко егоисти и по-щедри към другите, е нещо, в което инвестираме и то ще ни се отплати един ден.

Значение на семейството в годината на кучето

През 2018 г. важността на семейството е от решаващо значение за осъществяването на стремежите на всички 12 китайски зодиакални знаци. Ако се окажете необвързан по време на миналия годишен цикъл, не би трябвало да имате проблеми с намирането на партньор преди Новата Китайска година през 2019 година, т.е. през 2018 година полето за намиране на партньор в живота е просторно и благодатно.

„Куче”, спордед китайската астрология, са всички хора, родени в годините 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

Земното Куче идва веднъж на 60 години. Според астролозите, то идва с конфликти и кризисни ситуации. При предишната му поява през 1958 г. земетресения в Иран, Еквадор, Русия и Япония отнемат живота на стотици хора. Същата година бележи началото на Големия глад в Китай. В международните отношения астролозите очакват конфликти, религиозно напрежение и противопоставяне на "консервативните елементи" срещу прогреса и промяната.

Родени в Годината на Кучето са Доналд Тръмп и съпругата му Мелания. Освен президентската двойка на САЩ, под същия зодиакален знак са родени бившият държавен глава Джордж Уокър Буш, холивудският актьор Силвестър Сталоун, певците Мадона и Майкъл Джексън, манекенките Клаудия Шифър и Наоми Кембъл.