Алооо, БСП-то? !!!


Днес на електронните си пощи представителите на медиите в Казанлък получиха следното оптимистично и позитивно съобщение, придружено с доста емоциални, дори с видимо пуснати сълзи, снимки. ..


„Днес представителки на Клуба на жените – социалистки в БСП Казанлък посетиха първото бебе за 2018, родено в казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”.
Малката Невена проплакала в родилно отделение в първия ден на новата 2018 година в 14:00 часа в ръцете на д-р Гаргов и д-р Рашева, които са водели раждането. Малката красавица е първото дете на 17-годишната Надежда Стефанова Зафирова. Момиченцето тежи 2 килограма и 300 грама, 43 см.
Kато добри ористници дамите благословиха бебето с добри думи и изразиха своите надежди за щастливо бъдеще на момиченцето. А на майката пожелаха да се радва на детенцето си и никога нищо да не помрачава щастието й.
За шеста поредна година социалистките влизат в ролята на орисници и посещават първото бебе и го даряват с добри пожелания и подаръци.“
Както се казва: нищо лошо. Още повече, когато става дума за нов живот.
Родило се едно дете, и едни жени решили да му станат орисници, като го благословят.
Дотук добре. Даже и традиция такава си имаме по нашите земи.
Да са живи и здрави и майката, и бебето й. И то да има шанса да живее в нормална среда, да стане свестен човек. В случая -свястна и умна жена.
И да не роди на 17-сет. Като майка си.


Точно така.
Да не роди като майка си на 17, като забременее на 16 и на 20 вече е многодетна майка, а на 33 е баба, на 38 прабаба.

Казват, че всеки човек в живота си се дъни. Минимум 3 пъти.
А някои всеки ден.
Лошо няма в „издънването“, стига от него после човек да си направи и правилните изводи и поуки и да не се дъни за същото нещо пак.
Отчайващо е обаче, когато избождаща очите недалновидност сътворява една 127 годишна партия. Пък макар и сменила името си преди 30-тина години и преживяваща поредна своя Ренесансова епоха.
Обикновено многото години означават мъдрост, опит, знания, но в конкретиня случай явно не става дума за това.

Очевидно дамите от Клуба на жените – социалистки в БСП –Казанлък, живеят в друго свое време. Не четат и не се вълнуват от демографски статистики и проблеми, както и от плашещите тенденции в това отношение, както и от профила на раждаемостта у нас, детската раждаемост, детското майчинство и плашещата перспектива в това отношение.

Защото как иначе, освен пълна неадекватност –политическа, житейска, обществена, социална, та дори и човешка, може да се нарече иначе сам по себе си безспорно милият жест да поздравиш един нов появил се живот, едно новородено, от това да поздравиш с новороденото й първо бебе, едно почти дете.
Защото сипматичната майка Надежда на новородената Невена, е родена през 2000-та година. Сиреч по законите на държавата България още е непълнолетна. Дете .. Тинейджърка. И майка й, има право на детски.

Не съм расист.


Но трябва да си ужасно неадекватен, политически приспан и PR егоист, за да не отчетеш всъщност минусите на подобен PR ход, / облечен като мил жест и добро дело/ и за капак придружен с мили снимки. И то във време, в което държавата прави свръх усилия да вкара подобни майки в училище, за да имат поне шанс за някаква, макар и първична професия, а фирмите с ЕЙ-ТАКИВА ГОЛЕМИ ТАБЕЛИ пишат, че не приемат документи за работа на хора без средно образование, а куп социални и разни НПО-та се надпреварват да измислят схеми как да парират / и усвоят/ българската действителност и близко бъдеще- деца да раждат деца.
И когато, в това число и днес невръстни лепилни наркоманчета от „Кармен“ се търкалят в ацетонов унес под градската елха, медиите са пълни с анализи на учени и политици от различен калибър за това как „страховито сме тръгнали към изчезването си като народ и сме се качили на бързата писта“, и за разкош и дебатите как не бива да приемаме съществуването на трети пол, ти да поощряваш раждането на деца от деца, при това публично, / с подаръче и букет/, е доста обезсърчаващо послание..


Отчаяно, неадекватно.


Има куп други начини да изразиш отношение, радост, да поздравиш новия живот, да изпратиш послание, още повече политическо, женско, и най- вече да инвестираш в Бъдещето на много други нови животи.

В държавата България.

/Ако си решил, че няма да ходиш в Прокуратурата, заради очевидния секс на някого с непълнолетна/


Като например предложиш и намериш политическата и държавна воля да приемеш и приложиш такива мерки, послания, действия, събития, закони, които да направят невъзможно или да ограничат максимално варинта деца да раждат деца и държавата / т. е. Всички/ да плаща детски на деца, станали майки.


Казано простичко: инвестираш и вложиш усилия за женска просвета, обучение, сексуална превенция, разговори, ангажиране с друг вид дейности, вместо креватни занимания на момичета, орисани да живят в гета или не там, където биха се чувствали добре.
Най- простичкото: като ги накараш, мотивираш, убедиш, по женски или "дамски", да ходят дори само на училище.

Би било невероятна инвестиция в бъдещето това и далеч по-полезно за новия живот и добрата му перспектива, отколкото да занесеш някакъв подарък и се щракнеш за спомен с малолетната мама за партийния архив.


Щеше да е мило и трогателно, ако не беше отчайващо нелепо и неадекватно. Стряскащо.

Плашещо..

Мили дами социалистки, прекрасно знаете, че същината на майчинството не е в това родила ли си и колко, а в това да създадеш качествен живот, като отгледаш и възпиташ читав гражданин и свестен човек, който ще е полезен за себе си и ще може да дава на обществото.
А може и обратното, във вашия вариант, предвид партийните ви идеали и идеи.

И има куп начини да направиш това видимо, полезно, работещо, креативно, с потенциал в бъдеще и с резултат, без да ставаш смешен в безсилието си.

Но както се казва: пътят къд ада е постлан винаги с добри намерения. И демагогии.
А някои дори в добрите си намерения и желанието си за добро и видимо, яко мажат ските за бързата писта на българското изчезване, с непремислените си и неадекватни добри намерения.

Алооо.. БСП-то?!