Впечатляващ Александър Проданов


Деветокласникът Александър Проданов за пореден път показа висока класа и талант в сферата на природните науки на завършилата в русе национална олимпиада по физика.
Възпитаникът на преподавателя по физика Георги Бяндов за пореден път се състезаваше на практика със студенти, решавайки задачи на ниво математика за студенти –трети курс.
С уникалния си математически подход към експерименталните задачи, Александър си спечили място в националния отбор на България за участие в европейската олимипада по физика, която ще е в латвийската столица Рига, в края на май иначолото на юни.


Алекс ще бъде част и от националния отбор по физика за участие в международната олимпиада по физика в Израел, през август.
За бъдещия десетокласник на практика лятна ваканция няма да има, тъй като Александър Проданов е поканен и за участие в международната олипмиада по природни науки в Беларус също през автуст.


Най- близкото предизвикателство за Алексадър и неговите съученици е още идната седмица, на 19-ти април в Стара Загора. Там, заедно с Александър Глушков, Георги Стратиев и Малин Шарланджиев ще участват в националната олимпиада по астрономия, която ще се проведе в Стара Загора.