Опростачването на всички нива е най- големият проблем на българите днес. Това категорично показва анкета на сайта zakazanlak.bg, проведена през последните 25 дни и приключила в навечерието на Деня на народните будители.
29% от участниците в анкетата, читатели на сайта, са посочили като най- голям и основен проблем на българите именно опростачването на всички нива, заляло държавата.


Два пъти по- малко са хората, посочили като основен проблем на българите днес мързелът и завистта, както и корупцията и страха. Интересен е фактът, че тези посочени причини на практика са две различни категории и „страни на медала“: едната отразява народопсихологията и народностните черти и качества от характера на българина, а другата е симптом на времето, в което живеем.
За 15,5% от участниците именно това са основните ни проблеми.

Липсата на достатъчно смели и интелигентни хора в страната като основен проблем е посочен от 9% от всички, участвали в допитването. Като причина за дереджето ни, този проблем е на трета позиция за българите.

Големият проблем на българите днес за 6,7% от участниците е, „че Винету е само книга“. Те са избрали тази лека ирония за отговор – заместител на това, че в държавата ни има сериозен дефицит на истински лидери и държавници.

На база посочените отговори се оказва, че проблеми, сочени допреди 2-3 години като основни като безработицата и ниските доходи, омраза и нетолерантност към другите, вече не са в челната тройка в проблематиката на българите. Кято проблем номер едно за момента, те са посочени от 4,5% от участвалите в допитването.


Направената извадка от сайта Zakazanlak.bg няма претенция за изчерпателност, но дава основни насоки и ориентири за гледната точка по този въпрос на българите.
Новата ни анкета този месец е с поглед към предстоящите коледни празници и атрибутите на празничното настроение.
Този път на сайта zakazanlak.bg ви питаме:


Къде да е градската Коледна елха в Казанлък?


Може да отговорите ТУК:
http://www.zakazanlak.bg/