Отменят се за тази година повече от век честваните Празниците на розата в Долината на розите.
Това става ясно от разпратено обръщение до туроператорските агенции, медиите и гражданите на общините Казанлък, Павел баня, и Карлово от кметовете на трите общини.
Мотивите за отмяната на празниците, са въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване свързани с пандемията COVID-19.

" Решението, което се изисква от нас - кметовете на трите общини, беше изключително трудно, но, като отговорни хора, а и градоначалници, сме длъжни да помислим първо за здравето и живота на всеки един от вас - жителите на красивата ни Долина.
Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето, както на участващите артисти и екипи, така също и за туристите, на всички онези, които вече заявиха желание да са част от празничната атмосфера и на всички онези, които са искали да бъдат наши гости", се казва в Обръщението, пописано от Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък, Исса Бесоолу - кмет на Община Павел баня и д-р Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово..

В документа се изразява вяра, че ще може да се празнуват тези празници "заедно догодина, в едни по- спокойни вълнуващи дни".
Така 2020 година ще се окаже втората година в повече от половинвековната история и на конкурса за избор на Царица Роза без такава. Първият път е било в началото на 70-те години на миналия век.