Отменят мероприятия на закрито за 3-ти март заради коронавируса

Заради разпространението на коронавируса се отменят всички военни мероприятия на закрито за 3 март, съобщи БНР, цитирано от Епицентър. Бг.

Националното радио цитира ген. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия и началник на новосформирания кризисен щаб за работа срещу разпространението на коронавируса.


Военноисторическият музей няма да бъде отворен за посещения на националния празник, отменя се и концертът на духовия оркестър.


В момента няма ситуация, няма да бъдат отменяни мероприятията на открито, подчертава ген. Мутавчийски.

Всеки български гражданин, който се връща у нас, ще попълва специален формуляр - откъде идва, телефон за връзка и къде ще прекара следващите 14 дни.

Засега няма данни за заразен българин, иманяколко в различни градове, със съмнения за заразата.

Броят на заразените в световен мащаб надхвърли 80 хиляди души.

Към момента няма официална информация от Община Казанлък дали заради динамичната ситуация, свързана с разпространението на новия вирус програмата за честването на Националния празник 3-ти март тук ще претърпи промени, както и дали ще има промяна около насрочения тържествен митинг под Паметника на свободата на връх Шипка.

Очаквайте подробности.


Ето още обобщена информация за всичко, което трябва да знаем за коронавируса.https://www.actualno.com/healthy/bez-panika-vsichko-koeto-trjabva-da-znaem-za-koronavirusa-news_1436699.html