Не опорочавайте конкурса!


С призив към казанлъчани се обърнаха днес от Община Казанлък към жителите й.

Призивът е по повод появилите се поредни опити в интернет пространството момичетата, кандидатки за короната на Царица Роза да бъдат предмет на нерегламентирани игри.

От Общината призовават казанлъчани за съпричастност към куража на абитуриентките от Града на розите и техните семейства да се впуснат в една от най-вълнуващите надпревари в техния живот „Пътят към короната“ и да не участват в нерегламентирани класации, както и да не бъде позволено да се опорочи чистата почит на местните хора към красотата на Долината на розите и на тракийските царе, чиито символ е Царица Роза

В разпространеното съобщение се казва, че "Община Казанлък категорично се разграничава от подобни вредни инициативи, които внасят тревога в момичетата и техните семейства".

Община Казанлък е единствен организатор на един от най-старите конкурси за красота в България, единствен носител на правата по организиране и провеждане на конкурса „Царица Роза“. Всички действия по повод неговото провеждане от физическо или юридическо лице, неоторизирани за това, се считат за нарушаване на авторските права и ще им бъде търсена отговорност пред компетентния съд. Подобни практики възприемаме като опит за злоупотреба с огромния труд, отговорност и творчество, влагани всяка година в празничната програма за радост на всички участници, жители и многобройни гости на Казанлък по време на Фестивала на розата, се казва още в съобщението.Гражданите се призовават да следят събитията по програмата „Пътят към короната“ през официалния сайт и фейсбук профил на Община Казанлък.