Младежи пращат в небето патриотични послания

Огромно българско национално знаме, с изписани на него патриотични стихове и послания от преподавателите в ППМГ „ Никола Орешков“ ще полети в първия ден на март в небето над Казанлък, заедно с 40 балона с цвета на националния трикольор.
Интересната инициатива е на учениците от десетите класове в Математическата гимназия и е посветена на Националиня празник на страната- Трети март.
Младежите сами са събрали средствата за закупуването на огромното национално знаме, както иза трикольорните балони с хелий.


Знамето вече обикаля училищните кабинети, където преподаватели по различни дисциплини оставят своя патриотичен отпечатък, под формата на патриотични стихове от български автори, мисли или лични патритични послания и завети.
Идеята е патриотичното българско знаме, което ще полети в небето над училището в петък, 1-ви март от 12,30 часа, да отнесе в небето към връх Шипка послания за българския героизъм, гордост и корени.
„Надяваме се знамето ни да стигне далеч и да бъде опазено заради безценността на заветите, които то носи“, категорични са инициаторте на проявата.

Младежите се надяват идеята им да бъде подкрепена и от родолюбивото казанлъшко гражданство.