Четирима младежи от Казанлък -Десислава Тинева, Мария Ненова, Яни Няголов и Стефан Чакъров посетиха Европейския парламент. визитата им бе по покана на евродепутата от ЕНП Ева Мейдел. По време на визитата младежите се запознаха с работата на европейските институции и добиха лични впечатления от дейността на българския представител.
За Мария, която в момента е студентка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, посещението се оказва ключово за решението й да продължи образованието си в степен магистър именно по специалност „Международни икономически отношения”. по думитей, „срещата Ева Майдел я вдъхновява да промени предварителната си нагласа за нещата".

Другите двама младежи от МГЕРБ, посетили Европарламента, се развиват в областта на машиностроенето и производството. Една от интересните теми за 27-годишния Стефан Чакъров се оказва свързана с формирането на таксите за междубанковите преводи в страните от ЕС. Стефан е завършил "Ядрена физика" в СУ "Св. Климент Охридски" и Технически университет със специалност "Машиностроителна техника и технологии". За него като европейски гражданин е важно кога банковите такси за международен превод ще намалеят.


Освен Европарламента и работните места на комисиите, в близост до институцията четиримата младежи от Казанлък са посетили и "Къщата на Европа".

Особено вълнение и гордост те са изпитали, когато сред всички изложени европейски ценности в 6 етажния музей, е била изложена и Търновската конституция. Като иновативен подход ги е впечатлил фактът, че всеки посетител е получавал таблет, посредством който да чете или слуша историята на конкретния експонат.