Казанлък пак в топ дестинациите на "Ваканция и СПА Експо"

За първи път в най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция и СПА Експо" Община Казанлък се представи съвместно с Исторически музей „Искра“, Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, с продуктите на две местни фирми и с участие на Танцовия ансамбъл към Народно читалище „Жар 2002“. Бе представена композицията „Началото“, пресъздаваща традицията на розоваренето, така, както се правело от казанлъшките розопроизводители в миналото.

Представянето на Казанлък и Долината на розите и тракийските царе е предизвикало засилен интерес още в първия ден от изложението. Щандът е бил посетен и от министъра на туризма Николина Ангелкова, посрещната от Царица Роза '2017 Цветелина Илиева, съобщава общинският пресцентър.

Казанлък е център на 6-ият туристически район в страната „Долината на розите“, който наскоро изпълни всички процедури за регистрация.

36-ото издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо", събира на едно място 380 компании от 25 страни с представителни щандове, над 20 000 професионалисти и посетители, представяне на повече от 60 дестинации и туристически региони и над 50 съпътстващи събития.

Изложението се провежда от 14 до 16 февруари 2019 година в Интер Експо център – София.