Между 20 и 30 милиона лева средно всяка година, през последните пет, влага за инвестиции и оборудване най- голямата фирма в България- „Арсенал“ Казанлък.
Дружеството отбеляза днес 95 години от своето функциониране на територията на Казанлък, и 141 години от създаването си.
За същия перид 4 милиона лева са инвестициите за подобряване на околната среда, 2 милиона лева са за осигуряване на безопасни условия на труд през последната година, заяви пред журналисти директорът финансовите въпроси на дружеството Янко Костадинов.


Благодарение на мащабните инвестиции 80% от дружеството вече е газифицирано.


Сред мащабните инвестиции на „Арсенал“ през последните 5 години са и вложенията в нови кадри и тяхното създаване.
Ежегодно 200 хиляди лева влага „Арсенал“ в обучение на свои стипендианти, колежани и студенти, които да работят след това на територията на дружеството. Средствата са за заплащане на семестриални такси в различни ВУЗ-ове и за изплащане на стипендии на отлични студенти.


На територията на „Арсенал“ преди 62 годони е изграден първият градски стадион, на който като войник в една среща играе легендарната българска осмица, носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков.

„Арсенал“ Казанлък е и носител на четири държавни отличия за принос в развитието на българската икономика: Два пъти фирмата получава орден „Георги Димитров“ и два пъти орден „Стара планина“.

9 308 са в работещите в „Арсенал“ в 95-та му годишнина на територията на Казанлък. Назад в годините, заедно с поделенията си, някогашната военна фабрика е достигала до над 22 хиляди дашу като заетост.


Ветеранът сред работещите в „Арсенал“ е технологът Стойо Иванов, роден през 1940 година, най- младите работници на „Арсенал“ са родени през 2001 година.