Новата свободна позиция на трудовата борса за район Казанлък е за розоберачи. Без изисквания към кандидатите се търсят 90 души за розобер в масивите в общините Мъглиж и Николаево. Кампанията е пред старта си и сезонните работници отново са сред най-търсените в Бюрото по труда.


С настъпването на туристическия сезон у нас, доскоро в Бюрото по труда най-голям брой бяха обявените свободни работни места за бармани, сервитьори, готвачи, камериерки за работа в хотели и ресторанти. Явно гладът от такива специалисти се е заситил, защото тези свободни позиции вече са единици.

Традиционно търсени обаче остават специалистите със средно техническо образование като монтажници, настройчици, оператори на металорежещи машини, машинни оператори за различни производства, оператори на машини с ЦПУ, оператори на преса, фрезисти, шлосери, стругари, шлайфисти, заварчици, монтьори. Свободните позиции за машиностроители са близо 70.


За 9 висшисти са обявени свободни позиции на казанлъшката трудова борса. Сред тях са двама инженер-конструктори, учител по строителство и архитектура, специалист продажби, психолог, социален работник, мениджър покупко-продажби.


Свободни работни места се предлагат и за хора с основно образование, предимно общи работници, хигиенисти и друга неквалифицирана дейност.