9 милиона и 100 хиляди лева ще вложи през тази година EVN България в област Стара Загора. Инвестициите ще са за развитие и реконструкция на мрежата, повишаване сигурността на захранване.
Това е съобщил регионалния мениджър на EVN България Робърт Дик по време на проведената среща с областния упарвител на Стара Загора Гергана Микова.

В процес на изграждане в областта са 5.5 км нови електропроводи за средно напрежение, 19 км – за ниско напрежение и 26 нови трафопоста.
За 14 години електроразпределителното дружество е инвестирало над 1.7 млрд.лв. в инфраструктура и услуги. Изградени и обновени са 20 965 км мрежа, е съобщено по време на срещата.
В нея са участвали Калина Трифонова, заместник-председател на УС на дружеството и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“.

Болници от областа продължават да са най- големите длъжници на електрозапределителното дружество, е станало ясон по време на срещата.
Задълженията само на една от болниците – „УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора е за 1, 638 млн. лева.
Общият размер на болничните дългове за електричество в областта е 1.638 млн.лв.
Специализираната болница в Радунци и болницата в Гълъбово са другите големи длъжници на дружеството. Електрозахранването на здравното заведение в Радунци е спряно, проведена е среща с ликвидатора и от EVN очакват публичната продажба на болницата.