Български работодатели търсят кадри в Германия

Кариерно изложение за българи в Германия ще се проведе в Университета в Кьолн на 13-и април. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика, сдружение “Български кариерен форум” и Клуб “Будители”.

За това съобщава МТСП.

Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Германия, да се срещнат с над 20 водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България.

По време на изложението работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще получат информация с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България.
В рамките на събитието заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще представи актуална информация за пазара на труда у нас, предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.
Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

На сайта на събитието https://bgcareersfair.com/za-posetiteli/cologne/
ще намерите информация за фирмите изложители, както и свободните позиции, предлагани от българския бизнес.

Още за предстоящия кариерен форум може да научите и на Facebook страницата на събитието - https://www.facebook.com/events/406609310123235/.

Източник: https://presscenters.com
Спонсори на събитието са TESY, Trading 212 и Алианс Принт. Форумът се организира с подкрепата на посолството на България в Германия, Българската асоциация за управление на хора, Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), “Заедно в час”, “Лечение без граници” и Мусала Софт.