Нов общински съветник от групата на местната коалиция „Алтернативата на гражданите влиза в състава на Общинския съвет на Казанлък.
Това е ръководилят на направление „Кадри“ в „Арсенал“ Пламен Стайков. Той влиза на мястото на подалия молбата си до ОИК за напускане на Съвета лидер на местната коалиция и водач на листата за изминалите местни избори, Почетният гражданин на Казанлък Николай Ибушев.

Като мотив да напусне местния законодателен орган на Казанлък Николай Ибушев е посочил изключителната си ангажираност със служебни въпроси и желанието му групата на „Алтернативата на гражданите“ да работи пълноценно. Многото ангажименти, свързани с пряката работа няма да позволят Николай Ибушев да участва пълноценно в заседанията на местния законодателен орган, както и пълноценното участие на съветниците от „Алтернативата на гражданите“ в работата на Общинския съвет.
Това налага на негово място да влезе следващият по ред в листата на групата- икономистът Пламен Стайков.
Николай Ибушев остава лидер и председател на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ и ще продължи да следи работата на съветниците и цялостната дейност на Общинския съвет на Казанлък.
За лидер на групата общински съветнице е избран инженер Янко Запрянов.

Като почетен гражданин на Казанлък Николай Ибушев си запазва правото да присъства на заседанията на Общинския съвет и да предлага през съветниците от групата различни законодателни инициативи.
За рокадата в групата на „Алтернативата на гражданите“ има и решение на Общинската избирателна комисия в Казанлък.
Пламен Стайков ще е общински съветник за първи път. Той ще положи клетва на второто заседание на местния парламент на 28 ноември.
Кой е Пламен Стайков?
Ръководител направление „Кадри“ в „Арсенал“ АД
Роден е през 1971 година. Завършва УНСС, специалност „Икономика и управление на индустрията“. Бил е началник отдел ТРЗ в „Арсенал“, административен директор на „България-К“. търговски пълномощник в „Булброкърс“ АД, а от 2008 г. е и експерт Бизнес развитие в същата компания. От 2016 година до момента е ръководител направление „Кадри“ в „Арсенал“ АД.
Женен, с един син.