И защото вярват именно в съграждащото чудо на тази пропътувала света житейска мъдрост, поредният благотворителен жест на кандидатите за съветници от листата на „Алтернатива за гражданите“ вдъхват втори живот на ценна книга.
Книга, събрала безценните уроци на „овехтелите хора“, онези, които са човешки библии с примера и начина си на живот.
Благодарение на финансовата подкрепа на досегашните Експерти, сега кандидати за общински съветници от „Алтернативата на гражданите“ и лично на Почетния гражданин на Казанлък и водач на листата за общински съветници Николай Ибушев, е факт второто издание на книгата „Милиони стъпала към Бога“. Книгата е дело на журналиста от „24 часа“ кореспондент за област Стара Загора Ваньо Стоилов. Журналист с 40 годишна практика.
Книгата, която вижда бял свят благодарение на финансовата подкрепа на общинските съветници от коалиция „Алтернативата на гражданите“, бившите Експерти за Казанлък, които през всичките си досегашни мандати в Общинския съвет на Казанлък даряват средствата, които им се начисляват за работата им като съветниците.
Второто и допълнено издание на „Милиони стъпала към Бога“ ще стигне до всички училища в община Казанлък, до библиотеките в населените места, до музеи и културни институции.

Първите 5 книги бяха дарени на библиотеката и читалището в град Крън, на среща на кандидатите от местната коалиция "Алтернативата на гражданите" с избиратели в град Крън. поредна среща с избиратели в град Крън. Книги получиха и читалището и библиотеката в Голямо Дряново, както и фирмената библиотека в "Арсенал".


Първите 50 броя от тази книга са и с лични посвещeния от автора й.


Надеждата на Експертите е личният пример и здравите корени на безценните хора, описани от Ваньо Стоилов, създаващи „с всяко добро дело по едно стъпало в своите животи към Бога“ да стигне до възможно повече хора.
Убедени, че доброто е заразително.
И че колкото повече, толкова повече.
Добро.

В името на по-добрия живот и щастието ни като хора.
Защото великите неща не се правят от един човек, те се правят от група хора, които работят с постоянство, яснота и всеотдайност. Така, както го правят в „Алтернативата на гражданите“ .


С номер 70 в бюлетината за общински съветници!



Ето какво споделя за дъгата от духовни бисери авторът на „Милиони стъпала към Бога“ Ваньо Стоилов.
За поредното благородно дело по стълбата нагоре...


„След като г-н Николай Ибушев прочете и хареса книгата, се разбрахме тя да излезе втори път, за да достигнат историите в нея до повече хора. По една случайност много от тях са свързани с Казанлък и района: разказът за слепия звънар от Шипка Дечко Гарбатулов, спомените за строителството на Паметника на свободата на връх Шипка и на "чинията" на връх Бузлуджа, портретът на учителката по физика Султана Вълкова и на нейния ученика Теодосий Теодосиев, историята на близките връзки на бившия премиер на Франция Жан-Марк Еро с града на розите.
Разбира се, с г-н Ибушев се разбрахме да добавим и разказ за историята на фирма "Арсенал", който в книгата започва с бурните събития от късната есен на 1992 г., когато арсеналци защитиха правото си на труд и с блокада на казанлъшката гара, а като журналист бях свидетел на тези събития.
Така книгата "напълня" с още 56 страници. На тръгване от печатницата във Велико Търново, където тя е изработена, притеглили пратката - тя излязла 540 килограма. При тираж 600 броя това означава, че всеки екземпляр от "Стъпалата" тежи по 900 грама. Но това е в буквалния смисъл на думата. Колко всъщност тежи тя, нека кажат читателите.
Когато събирах материалите за книгата си, попаднах и в Русе при строителите на копието на кораба "Радецки", чиято история знае всеки българин. Тогава един от тях - Корнелий Араклиев, ме попита: "Господине, защо се интересувате от нас, ние сме вече овехтели хора"? Тогава не му отговорих, но сега знам, че примера на тези "овехтели" хора днес ни е все повече нужен в нашето объркано време.
Както при първото, така и при второта издание на книгата авторът гарантира, че няма да получи и 1 стотинка от нея. Тя се подарява на обществени и училищни библиотеки, на музеи, на Държавния архив и на други институции, както и на хора с доказан интерес към историята и документалистиката с надеждата, че няма да остане да трупа прах на нечия библиотечна лавица, а ще бъде разгърната от повече читатели. Още повече, че и двете издания са спонсорирани от добри хора. Както казва пророкът Влайчо от сливенското село Коньово - един от героите на книгата: "Даром ми е дадено, даром го давам". Той е имал предвид дарбата си да лекува и да познава бъдещето, дадена му свише, и затова не е вземал пари, кагато правел добро на хората. Този пример е наистина заразителен.
Уверих се, че чудеса се случват не само по Коледа, тъй като втората поява на "Милиони стъпала към Бога" си е истинско чудо, благодарение на съветниците от Алтернативата на гражданите в Казанлък. И ако някой все пак ме попита защо си струва да бъде прочетена тази книга, ще му отговоря: "Защото една книга може да има своето второ издание, но животът няма второ издание".


Ваньо Стоилов, автор на "Милиони стъпала към Бога"


*Купуването и продаването на гласове е престъпление!