Над 100 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда, в Казанлък. При висшистите най-много оферти има в здравеопазването, за кандидатите със средно образование – в индустрията и услугите.
При висшистите обявените вакантни места са 24. Търсят се седем лекари-специализанти, двама специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, невролог, неонатолог, педиатър, гастроентеролог, както и три медицински сестри. Има обявени две места за учител. В Бюрото има обявени позиции за еколог, за двама инженери по автоматизация, за двама елекрончици, специалист по електротехника – поддръжка на сгради.
За кандидатите със средно образование абявените позиции са 62. Най-много са офертите за продавачи и касиери, следват тези за шлосери, електромонтьори, строителен техник, двама химически лаборанти, оператори в текстилната промишленост и в производството на автомобилни компоненти. Има свободни места за кондуктор, охранители, шпакловчици,, заварчик, работник по подръжката и други.
За хората с основно или без образование обявените вакантни места са 15. Търсят се трактористи, бояджии, хигиенисти и шофьор на лекотоварен автомобил.