Над 100 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда, в Казанлък. При висшистите най-много оферти има в здравеопазването, за кандидатите със средно образование – в индустрията и услугите, а за тези с основно и по-ниско образование – в селското стопанство и като общи работници .
При висшистите се търсят седем лекари-специализанти, двама специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, невролог, неонатолог, педиатър, гастроентеролог, както и три медицински сестри. Има обявени две места за учител и едно за училищен психолог. Търсят се още двама застрахователи, еколог, специалист по електротехника, електроника и автоматика, двама елекрончици, счетоводител и икономист.
За кандидатите със средно образование най-много са офертите за продавачи и касиери, следват тези за оператори в текстилната промишленост, за монтьори, шлосери, стругари и други. Търсят се още строителен техник, двама химически лаборанти, социален работник, трудотерапевт, двама шпакловчици, кондуктор, охранители и други.
За хората с основно или без образование най-много са обявените свободни позиции за сезонни земеделски и за общи работници, и за хигиенисти.