79 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите преобладават офертите в сферата на здравеопазването, а за кандидатите със средно и основно образование – в индустрията и услугите.
За хората с висше образование има обявени свободни позиции за четири медицински сестри, седем лекари-специализанти, както за специалисти по неонатология, педиатрия, гастроентерология и неврология. В образователния сектор се търсят се трима учители в различни степени. В Бюрото има оферти и за двама регионални представители в сферата на застраховането, еколог, счетоводител, икономист и специалист по електротехника – поддръжка на сгради.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация, в индустрията, най-търсени професии са стругари, шлосери, търси се оператор за обработка на метални изделия, фрезист, строителен техник. Има обявени свободни места за продавачи, готвачи, помощник готвачи, маникюрист, камериери, пощенски служител, водач на селскостопански машини, специалист по социални дейности и други.
За хората с основно образование най-много са офертите за хигиенисти, работници за отглеждане на рози и градинари.