Благотворителен коледен бал под мотото „За децата на Казанлък” организира Ротари клуб в града на розите. Събитието е на 13 декември от 19.00 часа в ресторант „Казанлък”. Половината от стойността на коледния куверт ще бъде насочена за благотворителност. Към сумата ще бъдат прибавени събраните средства от благотворителния търг, от специално подредения коледен щанд, от щанда с кулинарни изкушения и от томболата с приятни изненади. Средствата ще бъдат насочени към подпомагане на талантливите деца на Казанлък, съобщи президентът на Ротари клуб-Казанлък Веселин Колев. Като илюстрация на това организаторите са поканили две даровити казанлъшки деца – пианистът Виктор Владков и малката поетеса Фая Гератлиева, които ще представят пред публиката свои изпълнения.

Празничното настроение на вечерта ще бъде подсилено от момичетата от три „Сопрано”.

Благотворителното събитие се осъществява със съдействието на дамите от Инър Уийл клуб-Казанлък, които също акцентират в дейността си на благотворителните инициативи.

През 2019-а Ротари клуб-Казанлък навърши 20 години от своето чартиране. Той стои много добре по отношение на Ротари общността в България и обединява в името на благородни каузи, в подкрепа на талантливи деца и в помощ на тези, които имат нужда. Казанлъшките ротарианци и президентът на клуба Веселин Колев се надяват и тази инициатива да привлече интереса на казанлъчани в името на добра кауза.