Работа за 10 000 долара месечно

Това е новата най-добра работа в света, съобщава портала profil.bg.

Ако предпочитате да лежите на плажа, да пиете коктейли, да играете голф и да плувате с акули и китове, пред това да работите в офис, имате късмет – можете да вършите всичко това в Канкун, Мексико, и то срещу заплащане, пише profit.bg. Това е най-големият и най-красив международен туристически курорт в страната.

Плажовете са покрити с бял пясък, водата е искрящо синя и чиста, а районът изобилства от луксозни курорти, места за забавления, археологически останки от пирамиди и музеи на открито. Cancun.com търси нов CEO (главен изпълнителен директор), който да прекара половин година в откриване и изследване на региона, докато споделя опита си със света чрез публикации в блогове, видеоклипове и социални медии.

Избраният кандидат ще получава 10 000 долара месечно, ще има ВИП достъп до клубове и различни дейности, както и нулеви разходи за живот: той ще живее безплатно в най-добрите хотели и курорти в района.

Според Чад Мейерсън, генерален мениджър на Cancun.com, новият главен изпълнителен директор ще бъде "лицето на Канкун". Идеалният кандидат трябва да има забавно и любезно поведение, да е факир в социалните медии и да може да се похвали с работа с високо качество. Но не е необходим формален опит. За да кандидатстват за тази мечтана работа, хората трябва да създадат видеоклип от една минута, описващ защо те трябва да бъдат назначени на позицията.

Документите трябва да се подадат преди 17 декември.

Кандидатите трябва да са навършили 18 години, да имат валиден паспорт и да са на разположение в Канкун от март до август 2018 г., без прекъсване. Изборът на идеалния кандидат за позицията ще отнеме известно време.

Топ 100 кандидатите ще бъдат уведомени през декември и ще им бъде възложена нова задача. След това изборът ще се свие до 50 души на 4 януари, а след това до пет - на 17 януари. Тези петима щастливци ще пътуват до Канкун за последната фаза от процеса по подбор, а изборът на компанията ще бъде обявен на 31 януари.


*Канкун (на испански: Cancún) е крайбрежен град в мексиканския щат Кинтана Роо на полуостров Юкатан. Канкун е с население от 526 701 жители (2005 г.) и е разположен на надморска височина от 0-10 метра. Основан е на 20 април 1970 г. Представлява остров, отворен от едната страна като образува лагуна. Той е най-големият и най-красивият международен туристически курорт в страната. Плажовете са покрити с бял пясък, водите са синьо-зелени и чисти, а културният живот предлага археологически останки от пирамиди и музеи на открито.

Град Канкун възниква следствие на проучванията от 1967 година за построяване на град в този район, който да привлече чуждестранна валута и да се превърне в туристически център. Мексиканската банка (Banco de México) заедно с някои американски партньори проучва дълго и внимателно всички възможности на района. Строителството започва с 27 милиона долара заем на 23 януари 1970 година. По това време на остров Канкун живеят само 3-ма души, които се грижат за кокосовата плантация, и още 117 души в Пуерто Хуарес, който представлява военна база и рибарско селище. В последните 30-35 години градът се разраства неимоверно много и достига почти 600 000 жители

Канкун е космополитен град, в него живеят хора от други мексикански щати, както и от останалата част на Америка, а също така и Европа. Според данни от 2005 година:

215 163 души са католици
156 319 са протестантите
50 619 принадлежат на други религии
42 588 не са религиозни


Публикацията е от БЛИЦ