Първи в общинското ученическо състезание по шахмат са отборите на ОУ „Мати Болгария” и на ПГ „Иван Хаджиенов”. Турнирът се организира от Община Казанлък, а срещите се проведоха в обновената общинска зала по шах в града. В него взеха участие 45 деца от училища в община Казанлък. Съдия на първенството по шахмат бе FIDE майсторът Петранка Драганова.


Във възрастовата група 5-7 клас в състезанието взеха участие 6 отбора. Първо място спечели отборът на ОУ „Мати Болгария”, втори са състезателите на ОУ „Георги Кирков”, а трети – на ОУ „Чудомир”.


При по-големите ученици, в групата 8-10 клас, се явиха 3 отбора. При тях първо място завоюва отборът на ПГ „Иван Хаджиенов”. На второ място се класира СУ „Екзарх Антим I”, а трети са младите шахматисти от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт.

Класиралите се на първо място в двете възрастови групи получават правото да участват в Областното състезание по шахмат, което ще се проведе в Стара Загора на 11 април. Това са отборите на ОУ „Мати Болгария” и ПГ „Иван Хаджиенов”.

Победителят в този турнир отива на зонално първенство, а спечелилият първо място в зоната получава правото да се състезава на финала.