При обилен дъжд мото-шествието може да бъде отменено

Традиционният събор (от 10 до 12 юни) край Крънското ханче на казанлъшкия Мотоклуб „Черните рози“ отново ще събере стотици моторджии от цялата страна и гости от Гърция, Румъния, Германия, Словакия, Турция, а вероятно и от други страни. „Всеки е добре дошъл, дори и да не кара мотор“, заяви председателят Емил Лазаров. Няма големи изненади в програмата, но и тази година домакините залагат на качеството – добра сцена и звук, обособени зони, спазване на правилата и много игри и музика. Възможни са промени в програмата, поясняват организаторите. При проливен дъжд, на 11 юни може да бъде отменено традиционното шествие, при което рокерите преминават през града, макар че маршрута вече да е уточнен и координиран с полицията. Все пак сигурността на участниците е най-важна, а в шествието се включват стотици мотористи.


Иначе всички обичайни „ритуали“ са спазени – концертите, томболата за нов мотоциклет, трошенето на автомобил. Последното не е хулиганска проява, а символичен акт, който напомня, че всички водачи в движението трябва да спазват правилата и да пазят уязвимите групи – мотористи, колоездачи и пешеходци. Събитието се открива утре (10 юни) от 19 часа, след което започват игрите и състезанията. Тази година в музикалната част се включват - групите Sex Junkie, ZUUM, „Алгоритъм“, Sakar, The Big Deal (Сърбия) и Контрол.
„Тази година е юбилейна за нас, през ноември ще станат 25 години от основаването на клуба, макар че първото мотобратство, под името „Зли колела“ възниква две години по-рано. По обичай, рожденият ни ден го отбелязваме подобаващо в присъствието на стотина гости, истински събор, но на закрито. Засега е рано да правим планове за годишнината. Не е ясно как ще се развие ситуацията с пандемията, събитията на Изток, икономическата и политическата обстановка“ пояснява Емил.