Полицейски екипи засилват контрола по пътищата От днес (25 февруари) до 6 март са планирани действия за подобряване на движението по пътищата, информира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Операцията е планирана след анализ на данните от началото на годината за пътнотранспортния травматизъм.
За споменатия период, който включва и дните на усилен трафик около националния празник, ще бъде засилен контролът, като на екипите от „Пътна полиция“ ще помагат и колеги от сектор „Охранителна полиция“.
Целите да не се допуска на управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, от шофьори, употребили алкохол или наркотици, ще се следи и за спазването на скоростните режими, съобщиха от МВР.
Ще се засилят проверките и над мотоциклетистите. По данните на „Пътна полиция“, само през дните на текущия месец са загинали четирима мотористи, като двама от тях не са притежавали съответната категория за правоспособност. За сравнение през целия месец февруари на 2021 година при пътнотранспортни произшествия е имало само един загинал водач на двуколесно МПС. Засилено полицейско присъствие с цел подпомагане на трафика ще има на входно-изходните артерии на големите градове и на местата, които „традиционни се посещават от гражданите“, но и в малките населени места.