Отличия за видни казанлъчани в деня на Празника на града

Пред почетен караул, представители на всички училища, граждани и гости на града, с издигане на знамена на площад „Севтополис“ и тържествен водосвет за здраве и благоденствие, бе открит Празникът на Община Казанлък, който се провежда вече 118 години в първия петък на месец юни. Сред официалните гости на събитието бяха посланикът на Алжир НП Латифа Беназа, областният управител на Старозагорска област Иван Чолаков, кмета на община Казанлък Галина Стоянова, почетният гражданин на град Казанлък и генерален директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев, представители на общинската администрация и Общинския съвет, бивши кметове, видни казанлъчани.
Кметът Галина Стоянова отбеляза в приветственото си слово колко трудна и тежка бе за всички отминалата 2020 година и пожела Празникът на розата да бъде послание към всички на красота, милосърдие, съпричастност човеколюбие и несломим дух. Тя отличи видни казанлъшки личности в различни сфери за техния принос към града през изминалата година. Десет здравни работници получиха отличие за всеотдайната си служба в името на спасяването на човешки животи в ковид-кризата. Управителят на МБАЛ „Д-р Стамболски“ д-р Кети Маналова благодари на всички, които през тази тежка година морално, финансово и материално са подкрепяли болницата и здравните работници. Наградени бяха и изявени преподаватели в областта на образованието, ученици за постигнати високи успехи в науката, Бедрос Азинян в областта на културата и издаването на книгата „Моят Казанлък“ – сбъднатата мечта на неговия баща Артин Азинян.
Стихове за Казанлък и авторска песен за Града на розите бяха изпълнени пред присъстващите.
Празничната програма ще продължи с кулинарното шоу на Ути Бъчваров, който ще приготви над 100 кг. сметанов сладолед от сладко от рози и ягоди за малчуганите и любителите на леденото изкушение след 17:00 часа на площада.
От 20:30 часа ще се състои ритуал-спектакъл за коронясване на Царица Роза 2021 и последващ концерт на именития Георги Христов.