28 градуса е температурният рекорд за последните 20 дни в Казанлък. Необичайно топлият, дори горещ, октомври, на който се радваме всички, сякаш наистина обърна сезоните. От началото на този месец досега максималните температури, измерени в Хидрометеорологичната станция в Казанлък, показват стойности между 25 и 27 градуса. На 17 октомври обаче е отбелязан своеобразен рекорд - 28 градуса максимална температура. В днешния 24-и октомври в 15.00 часа е измерена също доста висока за сезона температура - 25,2 градуса.

Минималните температури се движат в границите 3-6 градуса по Целзий. На 17-и измерената минимална температура е била 5.2 градуса. С разлика от 20-23 градуса между максималната и минималната температури се характеризират почти всички октомврийски денонощия тази година. Слаби валежи на 3, 4 и 5 октомври са разнообразили малко климатичната хегемония на топлите дни и хладните нощи.

Спадане на максималните температури, облачност и превалявания се очакват в края на следващата седмица, с която завършва слънчевият десети месец на 2019-а. През ноември вероятно вече ще дойде същинската есен, с максимални температури под 20 градуса, възможно е да паднат и слани.