Над 140 са обявените свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите се търсят 12 медицински сестри, четирима учители, помощник-директор, логопед, двама психолози, двама инженери – специалисти по автоматизация, старши инспектор с икономическо образование, счетоводител и специалист по електротехника за поддържането на сгради.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация има вакантни места за елмонтьори, оператори на металорежещи машини, монтажници, шлосери, заварчици, машинни оператори, изпитател на взривни вещества, контрольор по качеството, химически лаборант, галванотехник, шпакловчици, работници за производството на автомобилни компоненти и други. В сферата на услугите се търсят пощенски служители и разносвачи, продавач-консултанти, сервитьори, готвач, маникьорист и други.
За хората с основно образование има обявени 12 позиции за детегледачи, търсят се още общи работници, има свободни места в консервно предприятие, за спомагателни шивашки дейности, бояджии, тракторист, монтажник, помощник-готвач и други.