Над 140 са обявените свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите най-търсени отново са медиците, като има вакантни места за 12 медицински сестри. Търсят се още седем лекари-специализанти, двама лекари-специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, гастроентеролог, педиатър, неонатолог, невролог, както и търговски служител в сферата на здравеопазването, и оператор за въвеждане на данни с медицинска диплома. Оферти в други сфери има за трима инженери – специалисти по автоматизация, двама електрончици, специалист по поддръжка на електротехника на сгради, социален работник и учител за практическо обучение.
За кандидатите със средно образование най-много са предложенията в индустрията. Търсят се машинни оператори на металообработващи машини, електромонтьори, монтьори, настройчици на ЦПУ, монтажници, термисти, началник смяна, секционен майстор, оператори в шивашката и в производството на автомобилни част, заварчик, стругар, химически лаборант и други. В обслужващата сфера има оферти за продавачи, касиери, сервитьори,маникюрист и други.
За хората с основно образование най-много са предложенията за следните професии – хигиенисти, детегледачи, общи работници, бояджии и шпакловчици. Търсят се още трактористи, шофьор на товарен автомобил, монтажник, работник в кухня и продавач.