Детският комплекс стяга 70-и рожден ден


Юбилейната си 70-та учебна година започнаха възпитаниците на ОДК „Св. Иван Рилски” в Казанлък, съобщават от институцията. Честването на годишнината започна с изложба на витрината на Културно-инфармационния център, където гражданите и гостите на града могат да видят различни периоди от развитието на формациите, както и част от многобройните им купи, медали, грамоти, рисунки и книги. По-случай годишнината деца и преподаватели работят усилено по подготовката на тържествен концерт, с който ще зарадват казанлъшката публика на 31 октомври 2019 г. в ДК „Арсенал” от 19 ч. Концертът ще се проведе със специалното участие на група Overground Brass Band.

За учебната 2018-2019 година възпитаниците на Детския комплекс са взели участие в общо 116 национални и международни конкурси и състезания, като общият брой на спечелените индивидуални и колективни награди е 440 медала и купи. Тук влизат 357 отличия от национални състезания и конкурси – 131 първи места, 86- втори, 90 – трети места, 16 специални награди и още 34. В международните конкурси децата са спечелили 83 награди – 61 са спечелените първи места, 14- втори и 8-трети.

15 деца от ОДК „Св. Иван Рилски” са стипендианти по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

През настоящата учебна година Комплексът се посещава от 875 деца на възраст от 5 до 18 години, записани в 55 постоянни и 11 временно-учебни групи. Следвайки 70-годишната традиция, Общинският детски комплекс е едно прекрасно място за развитие и изява на децата и една желана територия, на която те по най- ползотворния начин да прекарват смислено свободното си време и да развиват своите таланти.