Експерти за Казанлък призовават всички граждани на Казанлък и населените места в общината да гласуват масово, мотивирано и по съвест на предстоящите местни избори.

„Определени задкулисни сили се опитват да убедят казанлъчани, че изборите са предопределени, че няма смисъл да се гласува, защото резултатите са ясни. Целта им е ниска избирателна активност, което ще даде по-голяма тежест на купения и контролирания вот”, каза Добрин Драгнев, кандидат за общински съветник от листата на Експерти за Казанлък по време на срещи със служителите на „Индустриалтехник“ и „РИК”. Срещите са част от предизборната кампания на Експерти за диалог със служителите на предприятия и фирми от общината, сред които „Суперабразив”, „Хранмеханика”, „Кремона – България”, „Гуала Клоуджърс”, „Хидрокап”, „Зарев Комерс”, „Барт 99”, „Ерсела”, „Еколукс” и др.
„Само Експерти за Казанлък и водещите кандидати за кметове водим реална предизборна кампания със срещи лице в лице с гражданите, представяме принципите и идеите си. С това се опитваме да обясним, че има смисъл да се гласува, за да държим в ръце съдбата на общината. Защото при ниска избирателна активност опасността в Общинския съвет да влязат хора, които казанлъчани в момента не познават и не подозират, че съществуват, е реална. На всички ни е ясно, че тези подставени лица в Съвета няма да работят в интерес на казанлъчани, а ще защитават целите на тези, които са напазарували гласовете им”, категоричен бе Драгнев.
„Ние заставаме пред вас с надеждата, че ще продължим да променяме Казанлък към по-добро място за живеене. Листата на Експерти за Казанлък дава гаранция за разум в Общинския съвет. Нашата цел е проблемите да се решават на местно ниво в интерес на казанлъчани, а не от партийните централи в София”, каза председателят на предизборния щаб и втори в листата на Експерти за Казанлък Янко Запрянов. По време на срещите с работници и служители той подчерта, че основната цел пред Експерти за Казанлък е в Общинския съвет да се създадат необходимите условия за диалогичност и прагматизъм в работата. „Искаме тези избори да обърнат палачинката в борбата за просперитет. Разпределянето на бюджета трябва да се планира мъдро. Имаме идея следващият бюджет да бъде насочен към подобрение на средата, в която живеем, междужилищните пространства както в Казанлък, Шипка и Крън, така и в селата. Важно е разумно да се изпълняват задълженията, които са ни поставени от казанлъчани”, допълни Запрянов.
Едно от новите лица в листата на Експерти за Казанлък Мариета Пепелешкова призова служителите на посетените казанлъшки предприятия за ежедневна активност и интерес към общинските дела не само по време на избори. „Участието на гражданите в местното управление не свършва с гласуването на 25 октомври. Вие трябва постоянно да се обръщате със запитвания и идеи към общинските съветници. Ние от Експерти за Казанлък ви гарантираме, че ще подходим сериозно към всяко едно добро ваше предложение, ще го повдигнем и отстояваме в Съвета”.
Кандидатите за общински съветници Даниела Хубенова и Антония Славова призоваха казанлъчани да се доверят на хора професионалисти и експерти, на доказано почтени хора, каквито фигурират в листата на Експерти за Казанлък.