Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ започва набирането на номинации за едноименните годишни награди, съобщават от пресцентъра на организацията. Тази година неправителствената организация отбелязва 20 години от своето създаване. Всеки, който желае, може да направи своето предложение за съответните категории до 15 юни, а официалната церемония по награждаването ще се бъде в началото на юли.
Могат да бъдат номинирани хора или фирми, които системно помагат и даряват в подкрепа на децата - доброволци, професионалисти, малък и среден бизнес, институции, организации. Категориите, в които сдружението ще раздаде своите отличия, са „Обществена личност“, „Бизнес с кауза“ и „Приятел на детето“. Номинирането става с попълване на онлайн формуляр.
Ще бъдат отличени и три кампании или инициативи, които са реализирани в Казанлък в подкрепа на децата или са с участието на деца и които са допринесли за благосъстоянието на децата в града.
Инициативата се организира от сдружението с цел да стимулира дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата “За децата на Казанлък”. Чрез създаването на тази едноименна награда, местната организация засвидетелства своето уважение към общественици, граждани и структури, които системно и доброволно работят за каузата. Организацията се занимава с редица кампании, насочени към децата в риск и техните семейства, а целта е развиване на техните възможности, социалното им включване и повишаването на благосъстоянието им. Организацията работи по различни проекти, сред които са „Социално включване чрез заетост“, „Социално-икономическа интеграция в подобрен достъп до образование“ и други. Екипът на сдружението работи и съвместно с Община Казанлък.