Над 100 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда, в Казанлък. 28 от тях са за кандидати с висше образование – основно в сферата на здравеопазването, 56 са офертите за среднисти и 17 за хора с основно или без образование.
При висшистите се търсят седем лекари-специализанти, двама специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, невролог, неонатолог, педиатър, гастроентеролог, както и пет медицински сестри. Има обявени две места за учител и едно за училищен психолог. Търсят се още двама застрахователи, еколог, специалист по електротехника, електроника и автоматика, двама елекрончици и двама счетоводители.
За кандидатите със средно образование най-много са офертите за продавачи, следват тези за оператори в текстилната промишленост, за монтьори, шлосери, стругари и други. Търсят се още строителен техник, секционен майстор, началник смяна в текстилната индустрия, двама химически лаборанти, кондуктор, готвач, охранител и други.
За хората с основно или без образование най-много са обявените свободни позиции за сезонни земеделски работници и за хигиенисти.