От 14 май Общинска библиотека "Искра" възобновява работата си със своите читатели в традиционното работно време - от 9:00 до 18:00 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 13:00 ч. в съботните дни. Отворени ще бъдат всички отдели и филиали на Библиотеката, съобщават от културния институт.

Достъпът до Библиотеката ще се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска и ръкавици; задължителна ще е дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на сградата. В залите за заемане на литература за дома ще бъдат допускани до 5 читатели едновременно, при съблюдаване на необходимата дистанция, а престоят на читателите се ограничава до 15 минути. Читалните ще работят при подобен режим - спазване на дистанция и ограничен престой до 30 минути, максимум 5 потребители. Помещенията за обслужване на читателите ще подлежат на дезинфекция на всеки 4 часа. Върнатите библиотечни документи ще подлежат на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване. Няма да се налагат глоби за закъсняло ползване.

По време на извънредното положение от 13 март до 13 май Библиотеката предостави на читателите възможности за онлайн посещения.

"Екипът на Общинска библиотека "Искра" изключително се радва, че настъпи моментът отново да работи с гражданите в "жив" контакт, че ще се възвърне усещането за културно средище. Заповядайте!", споделя директорът на казанлъшката библиотека Анна Кожухарова.