Започва зимният филмов фестивал

Предстои откриването на София МЕНАР Филм фест, който представя най-доброто от киното в Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия. Фестивалът е без аналог на Балканите и се случва всеки януари от 2009 година насам. Целта му е да запознае българските зрители с изкуството, културата и традициите на хората населяващи тези региони. Организатори на фестивала са "Позор".

В Стара Загора, благодарение на партньорството между АртЕриа и Регионална библиотека "Захарий Княжески", тази година фестивалът ще се проведе за седми път от 17.01. до 28.01. В програмата са подбрани 4 игрални и 4 документални филма от Ливан, Иран, Япония, Турция и Франция. Прожекциите са в старозагорската Регионална библиотека.

Откриващият филм на старозагорското издание на 17.01. от 18:00 ч. ще бъде документалният "ЖЕНА | WOMAN" на Анастасия Микова и Ян Артюс-Бертран. Това е и премиерата му за България.

Филмът WOMAN е световен проект, който дава глас на 2000 жени от 50 различни държави. Въпреки огромния си мащаб, филмът предлага един интимен портрет на тези, които съставляват половината от човечеството.

Всички филми са със субтитри на български и английски език. Входът за прожекциите е с билети: 10 лв. / 7 лв. за ученици и пенсионери.

Билетите са в продажба online в мрежата на epayGo, на всички каси на EasyPay и на касата 1 час преди всяка прожекция.

Пълната програма на зимния филмов фестивал в Стара Загора можете да видите на прикачените файлове: