Известният български музикант Васил Петров ще представи симфонична програма „SymphoNY way” в центъра за култура „Алиолува къща“ към Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък, на 16 август от 20 часа.
В концерта „SymphoNY way” ( Симфоничен начин) вечните класики ще бъдат разказани чрез мащабния звук на Врачанската филхармния, а аранжименти са написани за Васил Петров. В концерта са включени на популярни хитове на „Бийтълс“, „Дийп пърпъл“, Стинг, „Кис“, филмова музика от популярни заглавия на Джон Уилямс („Списъкът на Шиндлер“) и Чарли Чаплин, музика на Франк Синатра, Дюк Елингтън, Антонио Карлос Жобим, както и френска класика.
Музикалните изпълнения ще звучат под диригентската палка на маестро Христо Павлов. На сцената с Васил Петров ще бъдат известните джаз музиканти – Йордан Енев, Кристиян Желев и Христо Минчев. Специален гост е виртуозът на цигулка, носител на редица престижни международни награди и музикант на годината Зорница Иларионова.
Музикалният проект на ВасилПетров е отличен с първа награда за „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2020“ по Българска национална телевизия в категория „Джаз“. Музикантът ще представи пред казанлъшката публика обновена концертна програма с нова доза хитове и песни от новия си албум “LOVE SONGS Vol.1”. Програмата включва разнообразни жанрове от филмова музика, през джаз стандарти, поп и рок хитове, боса нова, както и класически произведения на световни композитори.