Трима български фотографи, работещи по света, представят обща изложба в Казанлък, в Музея на фотографията, под мотото "10 години Фестивал ФотоФабрика". Откриването е на 9 февруари 2023 г. от 17.30 часа във фотомузея.

Боряна Кацарова е родена през 1981 г. в България. На 15 години открива фотографията като своя начин за разбиране на света наоколо. През 2007 г. завършва „Художествена и приложна фотография“ в НАТФИЗ в класа на проф. д-р Атанас Кънчев, а по-късно защитава и магистратура по специалността „Естетика на приложната фотография“. В периода 2007-2010 работи като фотожурналист към българския офис на Агенция "Франс Прес". От 2011 г. работата ѝ се представлява от френската фотографска агенция „Космос“. Представяна е в изложби и онлайн презентации във Франция, Англия, Германия, Австралия, Америка, Русия, Индия, Литва и Нова Зеландия.


Димитър Дилков е роден през 1967 г. във Враца. Получава първия си фотоапарат смяна 8М на 14 години. Започва да се занимава с фотография сериозно през 1990 година. През периода 1991-2003 снима за Агенция "Ройтерс". В последните 19 години е кореспондент на Агенция "Франс Прес".

Николай Дойчинов завършва Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография. Професионалният му път в България минава през вестниците „Сега“ и „Дневник“ и агенция БГНЕС. Три години работи за агенция Ройтерс. Междувременно снима на свободна практика за Ню Йорк Таймс, Шпингел, Европейската пресфотографска агенция, Гети Имиджис. От 2009-та е във фотографските редици на Агенция "Франс Прес".