На опера през февруари

На 2,3 и 4 феврари 2023 г. танцова компания Дерида Денс гостува в Стара Загора на сцената на Операта със спектаклите „Темел”, FRACTUS и „Телепорт”. Derida Dance Center e първият център за съвременен танц и обучение в България, основан през 2010 г. и функциониращ посредством Фондация “Арт Линк”.

Трупата на балета на Старозагорска опера се завръща на сцената си в града на липите с подарък от успешното си турне в Германия и Нидерландия - спектакли на балетите „Лебедово езеро” на 7 февруари и „Лешникотрошачката” на 9 февруари.

На 10 февруари в концертът „Музика без граници” в Операта басът с международни кариера Генко Генчев /старозагорец, възпитаник на НУМСИ ”Христина Морфова”/ в съпровод на Деница Петрова на рояла и на поетесата Мария Донева ще представи песни на Пуленк, Брамс, Верди, Черкин и др.

Хубаво настроение и забава ви очакват на 14 февруари в Операта. В този специален ден ще видите операта „Севилският бръснар” от Джоакино Росини – една история, в която водеща тема е Любовта.

Нежната музика и драматичен сюжет на операта „Мадам Бътерфлай” ще ви развълнуват на 17 февруари от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора. Великолепни артисти в главните роли, прекрасна и изящна визия

Разтърсващата и толкова българска история оживява в легендарния балет „Нестинарка” по музика на Марин Големинов´´ Спектакълът е посветен на 95 години български балет и ще завладее всичките ви сетива.

На 24 и 25 февруари са премиерните спектакли на оперетата „Графиня Марица” от Имре Калман. Диригент е младият Виктор Крумов. Режисьор е Николай Априлов. Сценографията и костюмите са на Диляна Първанова. Хореограф е Росен Прангов-Роси.