На 26 януари, от 19 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представена операта „Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини. С този спектакъл Държавна опера-Стара Загора започва своята оперна нова година, в която предстоят вълнуващи срещи на публиката с любими оперни заглавия, вдъхновяващи премиери, спектакли на открито, дебюти и гостувания на артисти от световния оперен афиш.
Специално за постановката на „Мадам Бътерфлай” пристигна Габриел Арсе, когото старозагорската публика обикна още от появяването му в премиерния спектакъл на операта „Фауст” от Гуно, с който се откри Фестивалът за оперно и балетно изкуство през ноември миналата година. Габриел Арсе ще изпълни ролята на Пинкертон, а в ролята на Чо-Чо-сан зрителите ще имат възможността да аплодират великолепното сопрано Таня Иванова. В ролята на Шарплес ще се изяви баритонът Валери Турманов.
Диригент на спектакъла е младият талантлив диригент Урош Угаркович, който гостува за първи път в Стара Загора. Участват още солистите Тереза Бракалова /Сузуки/, Ивайло Йовчев /Горо/, Александър Марулев /Бонзо/, оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора. Сценографията е на Борис Стойнов, а костюмите – на Цветанка Петкова-Стойнова. Хормайстор Младен Станев, пластика Филип Миланов.