Коледен концерт и шест спектакъла през декември в афиша на ДТ „Гео Милев“ Старозагорският драматичен театър „Гео Милев“ ще представи шест спектакъла и коледен концерт през декември. Всички представления са в Културния център, където вече е преместен и билетния център, поради ремонт на сградата на театъра.
Заглавията от програмата са добре познати на любителите на сценичното изкуство. На 1 и 2 декември е драматизацията по вазовите „Чичовци“. На 6 декември трупата играе, отново със специалното участие на Николай Урумов – „Лъжци по неволя“ – забавна, ситуационна комедия, създадена в духа на традиционния черен английски хумор.
На 7 декември показват една от новите и успешни продукции – „Иконите спят“ – за живота и последните дни на големия поет, интелектуалец и патрон на старозагорския театър – Гео Милев.
На 13 декември представят радичковата „Суматоха“, „Методът Грьонхолм“ е на 14 декември. Коледен концерт – „Коледа в театъра“ е непосредствено преди празничните дни. „Пижама за шестима“ е последното представление, което старозагорските театрали ще играят през 2022 година. През декември, трупата ще гостува и в два града – Велинград и Раднево.